Вярвам, че ще постигнем такова ваксинационно покритие каквото има и в др страни-членки. Вярвам, че със следващите доставки ще постигнем това. Законовата рамка е еднаква за всички. Това заяви в ефира на bTV председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Попитана защо България в избрала масовата ваксинация да е с ваксината на АстраЗеника, тя заяви, че не е видяла още характеристиката на ваксината, но се доверява на експертите. "Това не е политическо, а медицинско решение. Спекулация е и не отговаря на действителността твърдението, че тя е избрана заради майката на евродепутата Ева Майдел", заяви Дариткова.

"Ние сме готови за избори, а ангажимент на президента е да се съобрази с възможното развитие на пандемията. Затова беше важно да се чуят здравните власти" с тези думи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира указа на президента за датата за провеждане на вота у нас.

"Консултациите бяха да се избере подходяща дата за изборите, не мисля, че толкова скоро преди изборите трябва да се правят промени. Можеше тези консултации да се направят през октомври. Тогава можеше да ги обсъдим и да ги приложим преди изборите", коментира тя и добави: "Не е коректно да се променят правилата, така не се дава равно участие на всички политически субекти".

"Дадохме вариант за карантинираните лица да гласуват и на ЦИК", посочи тя.

По думите ѝ ГЕРБ се готвят за изборите. "ГЕРБ ще представи своя програма и ще се борим за доверието на българските граждани. В такъв сложен период страната ни се нуждае от отговорно поведение. Ние ще защитаваме своята програма за следващите избори и ще дебатираме с всеки, който предложи алтернатива", каза още тя.