НАП – Пловдив отново атакува обекти в Пловдив. През изминалата седмица редица фирми попаднаха в полезрението на данъчните и станаха обект на проверки. Не липсваха отново дружества, хванати в нарушения.

Сред новите клиенти на НАП са пицарии, фото – студио, ресторант, магазини и павилиони.

Два обекта, един срещу друг на Главната, са били ударени едновременно от служителите на приходната агенция. Става дума за пицарията до Халите и заведението за ориенталски вкусотии на отсрещния тротоар.

Агентите са направили контролна покупка, а след това е започнала проверка. И в двете заведения са констатирани нарушения и на мениджърите връчени актове.

На един и същи адрес – булевард „6 септември” бяха ударени две фирми. Едната стопанисва кафе – машина, прикрепена към павилион за закуски. Баничарницата също е изгоряла със санкция след проверката на приходната агенция.

Отново на същия булевард, данъчни влязоха и в бутикова месарница. В магазина се предлага разнообразие от месо и местни продукти, както и нестандартни артикули. Служителите на НАП са съставили акт на фирмата след допуснато нарушение. След месец собствениците на месарницата ще научат и санкцията, която им е наложена.

И четвърти обект е ударен от данъчните на булевард „6 септември”. Това е фото-студио, намиращо се на номер 76.

В „черните” списъци попаднаха още закусвалня на „Богомил” и павилион за дамско бельо на улица „Вратцата”.

Кафене в Тракия също отнесе акт. То се намира на улица „Съединение”.