Три грандиозни събития изкараха пловдивчани навън този уикенд. Голямото забавление започна още в петък вечерта и дори изсипалият се пороен дъжд не помрачи настроението на хилядите хора по улиците.

Hills of Rock за пореден път показа, че е най-големият рок фестивал в България, след като феновете направиха немислимото – не помръднаха от местата си въпреки ужасните метеорологични условия. Мощни порои, кал до колене и огромни локви не смутиха и за миг всички фенове на Moonspell и Disturbed, които от своя страна изнесоха велики концерти.

Малко, след като започна концертът на хардлайнерите от Disturbed небето се отвори и повече от 40 минути дъждът не намаля. Безспорно Дейвид Дреймън и компания бяха впечатлени от българските фенове и не пропуснаха да благодарят на всеки един от дошлите край Гребната база, за да се насладят на музиката им. Фронтменът на групата дори се извини, че не могат да се движат, както обикновено правят по концертите, тъй като е много хлъзгаво, а вече са на години, на които трябва да се пазят.

Това обаче не им попречи да изнесат уникално шоу с над 15 от най-известните си песни, както и редица парчета от новия им албум Evolution.

Препълнен бе и Античният театър. Повече от 2 хил. Пловдивчани и много чужденци, въоръжени с чадъри и дъждобрани, гледаха кулминацията на двегодишния проект „Медея". Съвременният прочит на трагедията на Еврипид представиха актьорите Снежина Петрова, Владимир Пенев, Койна Русева, заедно със студенти от Нов български университет и деца от различни етнически общности под режисурата на Десислава Шпатова. Същинското действие беше въведено с урок по древногръцка митология с главни герои - отново деца.

Античният театър беше естествен декор за древната трагедия, но и времето в Пловдив подчерта страховитостта на постъпките на героинята, убила собствените си деца. Дъждът не изплаши нито публиката, нито актьорите, които не излязоха от роля дори след като сцената стана хлъзгава.

Близо 6000 фенове пък напълниха зала Колодрума, за да дерат гърла за България в първия мач срещу САЩ от последния турнира на редовната фаза на Лигата на нациите.

Атмосферата бе невероятна. За пръв път в Колодрума имаше толкова много публика на спортно състезание. На всяка седалка имаше поставен български трибагреник, а възгласите в подкрепа на нашите не стихнаха през целия мач.

Празникът за феновете на спорта и рок музиката продължава и тази вечер, а шоуто и в Колодрума, и на Гребната база ще е на макс.