Рени Ваклинова е на 39 години, от Перник. През 2006 година е диагностицирана с хронична бъбречна недостатъчност, а от 2013 г. е включена на диализа – поддържащо лечение, терминален стадий при пациенти с ХБН.

Преди заболяването да я сполети, Рени е работила в Центъра за ранно детско развитие, има и образование за медицинска сестра.

Младата жена е била включена и в листата на чакащите за трансплантации в България, но до момента без резултат. Състоянието ѝ се влошава бързо с всеки изминал ден, с което се намаляват и шансовете ѝ за живот. Изход за младата жена е трансплантация в чужбина. Има предложение за лечение от болница в Турция.

Необходимата сума е 25 000 евро, която е непосилна за семейството ѝ. Кампанията по събиране на средства тече повече от година, но събраната сума е все още недостатъчна.

“Има дни,в които просто ти е тъжно и сякаш чувстваш, че няма да ти стигне времето… време за това, което искаш, мечтаеш, обичаш, време даже за най-простите неща. И поглеждаш назад… и виждаш как е минала част от живота ти, не знаеш каква, колко. И мислиш колко остава и как ще я бъде?“, пише Рени във своята Facebook страницата “Заедно с Рени”.

“Така жадувам за живот, без тъга, без умора, без болка!“, споделя още тя.

Ако имате възможност да помогнете на Рени, откритата дарителска сметка може да намерите тук:

BG92UNCR70001523371289
BIC:UNCRBGSF
Paypal: renivaklinova@abv.bg