Протест пред сградата на Висшия съдебен съвет  организират жители от Чепеларе, които настояват за преразглеждане на решението на съвета за закриване на Районната прокуратура в родопския град. 

Те не приемат решението на Висшия съдебен съвет 11 районни прокуратури в страната да станат териториални отделения. На два пъти вече хората от Чепеларе протестираха  срещу закриването на прокуратурата си с временни блокади на главния път Смолян - Пловдив. 

Митингът в София ще започне от 11.30ч. От гражданската инициатива приканват всички недоволни хора от работата на съдебната система и реформа по начина, по който се осъществява да се присъединят към протеста, пише бнр . 

Вече има подадена жалба във ВАС от 31 октомври срещу решението Висшия съдебен съвет и предстои дело, на което ще се разгледа законосъобразността му. 

От  ВСС обаче твърдят, че ефективното изпълнение на работата на прокуратурата ще бъде гарантирано чрез адекватно разпределение на натовареността и оптимално използване на ресурсите. 

Организаторите на протеста обявиха в социалната мрежа, че ще осигурят транспорта до София, сандвичи и минерална вода безплатно.