20-минутна буря се разрази в Пловдив в неделя вечер. Малко след 19,30 часа над района задуха силен вятър, придружен с дъжд, а на места удари и градушка. Десетки улици на Пловдив се превърнаха като тези във Венеция. В пожарната постъпиха дузина сигнали за наводнени приземни етажи от силната буря.
„Наводнени са ни гаражите и избите, при всеки дъжд е така, защото районната администрация отказва да реши проблема”, твърди Иван Шаламанов от улица „Димо Хаджидимов”, която е най-засегната от потопа в Пловдив.
Хората със собствени сили се бориха с отводняването. Един от гражданите реши дори да препречи пътя на колите с кофите за смет, защото преминаването по участъка беше невъзможен заради събралите се 50 сантиметра вода.
На пътя между Пловдив и Пазарджик има паднали дървета. Без ток остана половин Пловдив, както и селата Костиево и Бенковски. 6 села в района на Стара Загора също са без електричество. Телефоните на EVN за аварии бяха блокирани от стотиците позвънявания от различни точки на региона. Клони и огромни локви затрудняват движението по булевардите "Христо Ботев", "Копривщица", "Пещерско шосе". Поройният дъжд, придружен с гръмотевици, спря за 15 минути и мача Ботев Пловдив-Славия.