Братът на барикадиралия се в София: Той се отказа от живота

По-рано днес мъжът се заля с бензин и заплаши, че има пистолет

26.09.2023 20:20 4792 0
Братът на барикадиралия се в София: Той се отказа от живота

„Общината, зам.-кметът е решил да ни изгонят. Брат ми се отказа от живота, фирмата го излъга, че уж му търсели квартира. Вкарали го в лудница, не е опасен. Той взимаше 24 часа, всеки ден на работа. Каквато работа има, работим. Всичко можем. Сега ще видим какво ще стане“, каза Алексей, брат на барикадиралия се Георги. 

Алексей каза пред БТВ, че той и брат му Георги са от село Айдемир, но дошли да живеят в общинското жилище в столичния кв. „Слатина“.

„Аз нямам лична карта над 10 години, никой не ми дава. Как да започна работа и да взема квартира? Преди да дойдем тук, питахме да плащаме наем, общината казаха, че покривът бил много зле, падал и не можел да се живее тук, а сега казват, че настаняват някакви, приют ли ще правят. Цялата работа е да ни изгонят“, каза още Алексей. 

По-рано през деня мъж, самонастанил се в общинско жилище, се барикадира в София. Той се заля с бензин и заплаши, че има пистолет. Районът беше отцепен. 

На място пристигнаха спецполицаи и снайперисти. В продължение на няколко часа те се опитваха да убедят мъжа да се предаде. Мъжът беше неутрализиран с електрошок и арестуван.

 

 

 

Изпрати новина