Националният оперативен щаб и правителството днес ще обсъждат стратегията за отпускането на мерките у нас през следващите седмици. Заседанието и ще бъде в 10:00 часа, като след това ще бъдат оповестени мерките, заяви премиерът Бойко Борисов. Той каза че днес със сигурност ще бъде дадена зелена светлина за работа на шофьорските школи.

Обсъждат се и отварянето на заведенията на открито, като масите ще бъда през определено разстояние. Борисов се възмути заради спекулациите защо генералът не е бил на последния брифинг и заяви, че щом има такова недоволство за отмяната на брифинга те ще бъдат върнати веднъж седмично.

Премиерът категорично заяви, че между него и ген. Венцислав Мутафчийски няма напрежение и подчерта, че те са приятели от над 10 години и се чуват по 10 пъти на ден.

„Имаше спор между Мутафчийски и Ангел Кунчев, тъй като Кунчев иска да бъдат махнати РЗИ-тата на границите и КПП-тата на областните градове” ,каза Борисов.  Той заяви още, постоянно се умоляват хората да спазват мерките. От днес вече са творени планините, като призова хората да спазват дисанция.

„Нито една от тези мерки не е направена случайно. Каква карантината карате в София. Парковете ли, улиците ли са празни?  Не съм си позволил на чужд труд да я препиша за моя заслуга. Събрал съм най-добрите експерти, дори назначих  опозиционен съвет. Мангъров през ден го чувам – пише ми есемеси  - „ Браво, бъди смел, продължавай да разхлабваш мерките”. Използваме цялата палитра на знаещи хора, те не се обичат,  но искам да чувам и двете страни. Ако успеем всички ще сме щастливи и заслугата ще е обща, ако има загуба  - ще е само моя”, каза още премиерът.