“БСП може би очакват да освободя министрите и гранична полиция, да отида с една пушка на границата и да ги пазя“. Така Бойко Борисов отговори в събота на лидера на БСП Михаил Миков, който предложи премиерът да се ангажира лично с координиране на проблема с нелегалните имигранти. Борисов беше в Габрово да открие нова пречиствателна станция, съобщава Mediapool.bg.

Ето и виждането на министър-председателя за бежанската криза и съвременния свят: “Виждате сега цяла Европа, (говорейки за бежанците-бел.ред.)все едно да говориш за наводненията или земетресенията… Полагаме усилия, но живеем във време, в което такова преселение (има), такъв ужасен свят не е имало от векове. Адекватно се справя България. Който е можел по-добре, да се е справял“.

Освен бежанската криза, Борисов коментира и проблемите в коалицията. “Който иска да ходи на предсрочни избори – да ходи“. Така той отговори на изявленията на представители на Реформаторския блок, че отхвърлянето на антикорупционния закон, иницииран от Меглена Кунева, може да доведе до предсрочни парламентарни избори след местния вот.

Премиерът започна да разказва как е успокоявал министрите от Реформаторския блок през последните дни. Той даде акъл на реформаторите как да работят с АБВ и Патриотичния фронт, които блокираха антикорупционния закон.

Още новини вижте ТУК

TrafficNews.bg