Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде интервю пред bTV преди изборите.

"След днешните изявление на ЦИК да продължим да говорим за машините не е продуктивно. Хаосът е тотален и пълен навсякъде - машини, флашки, пластики. Каквото и да кажеш е абсурдно. Машините не знаят кои машини са били изпратени в чужбина. Радев е назначил Рашков по конституция, за да организира честни и прозрачни избори. Рашков си назначава проверка на себе си. Радев отдавна трябваше да му е взел оставката. Днес отново казахме, че вече две седмици говорим за контролните разписки на изборите. Предишните избори също бяха фалшифицирани, защото в България спечелихме ние. Една частна компания си прави каквото си иска и четирима души, които са близки до Бойко Рашков. От събота им казвам, че се разхождат едни машини да бъдат проверени и да се успокоят хората. Радев наложи такава омраза и хаос в държавата, че при такава разделена държава не виждам как ще се оправим", каза Борисов.

"Още преди една година предупредих какво ще се случи. Европейската комисия понижи значително растежа на България. Възстановяването на България се отлага заради ниската степен на ваксинацията и високите цени на електроенергията. Модела Борисов е 70-80 лева цена на тока, а на Радев е 380.  Видяхте ли с каква ваксина се е ваксинирал Кацаров и видяхте ли зеления му сертификат. Август или септември при наше управление щяхме да минем над 70% ваксинирани българи. В момента, в който дойдоха ваксините ваксинирахме около 43 000 на ден. Сега щяхме да имаме 70% ваксинирани", заяви Борисов.

Много зависи резултата от изборите какъв ще бъде. Ние искаме преброяване на контролните талони. Аз не водя разговори предварително за нещо, което не знаем кое ще е. Ще предложим отдалечен от ГЕРБ кандидат за президент и ще му възложим да разговаря с другите партии. Правителството, което да се ползва с доверие. Искам да е човек, който да отиде при всички да разговаря. Ако те не приемат вота на хората, каза Борисов за това ще има ли разговори с коалиция на партиите.