Трета кола, управлявана от неправоспособен водач,  причинила тежката катастрофа,станала снощи на пътя Пловдив - Поповица, в района на Кемера. "Фолксваген Голф" със софийска регистрация, пътуващ в посока Пловдив се размаза в немския „Мерцедес“. Голфът влязъл в насрещното движение, след БМВ, управлявано от 35-годишен мъж от Ново село, го ударил отзад, след което се стигнало до адския сблъсък, съобщиха от полицията

Новината съобщи първи TrafficNews.bg

Ето и съобщение на пресцентъра на Полицията

Според първоначалните данни, лек автомобил «Фолксваген» със софийска регистрация се завъртял на пътя и се врязал в насрещнодвижещ се лек автомобил «Мерцедес» с немска регистрация. На място са загинали двама столичани от първата кола – 46-годишният шофьор и негов спътник, на 44 години.

В болница за наблюдение са настанени трима чужденци, пътували в «Мерцедес»-а – водачът, на 46 години, 45-годишна жена и 20-годишен младеж. В хода на предприетото разследване служители от сектор «Пътна полиция» установили, че причината за сблъсъка бил лек автомобил «БМВ», който се е движил с несъобразена скорост спрямо метеорологичната обстановка и поради неспазена дистанция ударил отзад «Фолксваген»-а. Неправоспособният му водач на 35-години от Ново село напуснал местопроизшествието, но след кратко издирване тази сутрин е установен и задържан. Образувано е досъдебно производство и работата на разследващите продължава. 

Още по темата ТУК

TrafficNews.bg