33-годишен софиянец е загинал, след като е бил пометен от неизвестен автомобил, докато е карал велосипед. Виновникът за смъртта му обаче още не е открит, а близките на жертвата се съмнавят, че случаят се потулва. Това алармираха пред TrafficNews приятели на починалия Петър.

Драмата се е разиграла на 13 октомври на Околовръстното шосе, точно срещу хотел „Симона”. Малко преди 19 часа Петър се прибирал към дома си, заедно с още един колоездач. Двамата карали в локалното платно, когато се появил автомобил със скорост около 90 км/ч, който блъснал младия мъж. Петър починал от получените травми при удара.

Виновният за инцидента шофьор изобщо не е спрял и за момента няма данни да е установен. Медията ни потърси МВР за информация, но оттам заявиха, че не могат да коментират дали има издирван или задържан водач за този случай.

Новината за катастрофата не се появява никъде, освен във фейсбук групата „I see you KAT”, но малко по-късно публикацията е изтрита.

Според близките на Петър в столичния квартал "Люлин" се носели слухове, че виновният шофьор е непълнолетен и е нямал шофьорска книжка. Тийнейджърът обаче бил син на „важна клечка”  със солидни връзки. Преди време той бил заловен зад волана от полицията и тогава номерата на автомобила са били свалени. Затова при катастрофата колата е била с транзитни номера.

Очаквайте подробности от близките на починалият мъж!