Кметът на район „Централен” Георги Титюков кани всички жители на района и всички пловдивчани на откриването на благотворителен коледен базар утре  от 10 часа в сградата на администрацията на ул. „Христо Г. Данов” 39.Традиционната инициатива е в подкрепа на комплекса за социални услуги „Олга Скобелева” за събиране на средства за ремонт на общинската сграда на ул. „Етна” 5, в която от 1 март  догодина ще бъдат настанени 14 деца.

Сградата се нуждае от ремонт на покрива, подмяна на дограмата, саниране, подмяна на ВиК и ел. инсталация, боядисване, облицовка и оборудване на санитарните възли, подови настилки и обзавеждане. До момента чрез събраните материали и финансови средства от дарения е осигурен ремонтът на покрива.

Децата от комплекса са изработили с огромно усърдие и мотивация изделия, които ще бъдат представени в поредица от благотворителни базари. Сумата, събрана от тях, ще бъде обявена на коледното тържество на децата в Комплекса.

„Очакваме всички, които са съпричастни с проблемите на децата в неравностойно положение, да подкрепят тяхната кауза”, призова Георги Титюков и добави: „Надяваме се с примера, който даваме, като организираме този благотворителен базар, повече граждани да откликнат, за да помогнем на децата в момент, когато те имат нужда от помощ.” 

TrafficNews.bg