Поръчка на конкурентен сайт на TrafficNews.bg направили от „Автотранс Чолаков”, за да „провери” наш сигнал подаден преди седмица за автобус, който шпори със 100 км/ч по Кукленско шосе. Абсурдното оправдание дойде от служител на фирмата-превозвач, която преди седмица се държеше изключително грубо с наш репортер.

Припомняме, че автобус от градския транспорт на Пловдив бе хванат от наш читател да хвърчи със 100 км в час, докато се прибира в базата на фирмата превозвач на Кукленско шосе.  Тогава се свързахме с представител на фирмата превозвач, за да им предадем сигнала, както и да вземем тяхното становище. Служителката се държеше изключително грубо и на моменти изпадаше в истерични крясъци.  Без да спре да вика през цялото време, служителката заяви, че от фирмата ще разпитат шофьора, както и ще пуснат запитване до Общината. Оттам те трябвало да им дадат GPS координатите, за въпросния автобус с колко км е карал в тоз и ден и час.

Седмица по-късно наш репортер се обади на същия телефон. От „Автотранс Чолаков” обаче излязоха с абсурдно оправдание. Те заявиха, че са дали на наши колеги от пловдивски сайт да разследват дали в действителност техният шофьор е карал с 100 км/час. Причината била, че фирмата-превозвач имали договор с въпросната медия, а разследването щяло да се прави от тях „за да не се пишат глупости по техен адрес”. Служителката каза името на 24 часа, но не бе сигурна дали става въпрос за националния ежедневник или пловдивския сайт със сходно име.

След това тя отново постави под съмнение видеото изпратено от наш читател, тъй като техните автобус не можели да карат със 100 км/час, а „само” с 87 км/ч, тъй като километражите им били блокирани на тази скорост.  Само припомняме, че ограниченията в градски условия са 50 км/ часа, а с превишаване на скоростта с над 31 км/ч в градски условия книжката се отнема за 3 месеца( при първо нарушение).

От фирмата-превозвач ни обясниха още, че са снели обяснение от шофьора, карал автобуса във въпросната нощ и той категорично отрекъл да е карал с подобна скорост. След като нашият репортер недоумяваше как може сигнал към фирмата да бъде препратен към пловдивска медия, а не към официалните институции, служителката на фирмата заяви, че все пак пуснали запитване към Общината. Оттам обаче отговор все още нямало.

Още новини може да видите ТУК

TrafficNews.bg