Пловдивчанинът Станимир Връхаров се оплака, че за пореден път е бил подложен на музикален терор от заведение за дюнери пред търговски център "Форум". Той  изпрати два клипа, заснети в 2 часа през нощта, на които пред "Алекс фууд"се чува силна музика. "Двете ми деца са будни, утре съм на работа.

Сигурно трябва да сляза и да застрелям някого, та ш*та полиция и община да си свършат работата!" пише възмутеният читател. Той е звъннал на тел. 112, за да съобщи за нарушаването на нощната тишина, но на място не е дошъл полицейски патрул. 

"Това изобщо не ме изненадва. Полицаите от Пето районно редовно се хранят там", твърди Влъхаров и изпраща снимки на спрени полицейски автомобили пред дюнера. 

Репортер на TrafficNews.bg се свърза със собственика на "Алекс Фууд" Имад Муса, който направи спешна проверка на камерите в обекта. "Действително има силна музика, която обаче идва от автомобил, паркиран близо до заведението. Служителите в обекта са направили забележка на гражданина, но той очевидно не е реагирал. Имало е доста шумни компании след мача в района, но за съжаление хората, които работят в заведението няма как да им се противопоставят", коментира Имад Муса. 

Това не е първият сигнал, който Влъхаров подава за нарушение на нощната тишина. Преди два месеца той сигнализира омбудсмана, като в жалбата си обвинява общината и полицията в неглижиране на проблема. 

Според него 50 семейства са подложени на непрекъснат тормоз. 

От своя страна Имад Муса контрира, няма проблем с другите съседи, а Връхаров води персонална война срещу него и бизнеса му, като засипва с жалби до всички инстанции. При направените проверки обаче не били констатирани никакви нарушения.  Сирийският бизнесмен, който от 20 години живее в България, коментира че от 3 години е подложен на непрекъснат тормоз от страна на пловдивчанина.

От Областната дирекция на полицията коментираха за TrafficNews.bg ,че по инициатива на кмета на район “Тракия” са предприети действия – изградена е ограда, която да възпрепятства спирането на автомобили непосредствено до търговския обект, което ще спомогне за спазване на обществения ред и намаляване на шума в района.

До момента не са съставяни актове за установени административни нарушения. В Пето РУ и районната прокуратура са депозирани общо 12 сигнала и заявление от граждани за нарушаване на нощната тишина, хулигански прояви и други нарушения, смущаващи спокойствието на гражданите.

Във връзка с визираните от жалбоподателите проблеми са извършени замервания на нивото на шум от компетентния орган,  като в протокол от 29.09.2015 г. е посочено, че не са констатирани наднормени нива на шума. Пловдивски общински инспекторат също е направил  замерване на шума в района на заведението, без да установи превишаване на границите.

Видно от клиповете проблем в района очевидно има. И без значение дали нарушението е на определен гражданин или от търговски обект, намесата на полицията при сигнал е задължителна.