Напоследък работата на журналистите стана толкова опасна, колкото и тази на войниците, които изпращаме на мисии зад граница. Агресията на пътя, разрушеното доверие в институциите, липсата на респект от униформените и уважение към хората, които вършат своята работа дават резултат. Простаците на пътя се увеличават, а поведението им дори се превръща в пример на подражание от по-младите.

Модерно е да се нарушават правилата, модерно е да си агресивен, модерно е да си простак.

На поредната агресия беше подложен този път оператор от екипа на TrafficNews.bg 

Малко след 23 часа в сряда репортер и оператор на медията реагират на сигнал за инцидент с моторист на бул. „Цар Борис Трети Обединител” пред Тримонциум в Пловдив.

Когато отиват на мястото на катастрофата, операторът започва да прави кадри на местопроизшествието, докато и случайни минувачи снимат района, а репортерът започва да разпитва за информация.

За щастие научава, че мотористът е с леки травми в болница. Пътничката, която е пътувала с него, също е била изписана след преглед. Причината за катастрофата обаче е правене на забранен обратен завой от шофьор на лек автомобил, който се движил в посока Тунела и искал да завие обратно към Сточна гара. В момента, в който операторът започва да прави кадри на кръстовището, за да покаже мястото, на което е бил засечен моторът, е нападнат в гръб от бабаита Тодор Вълнаров.

Едрият мъж с маса над 100 килограма, се нахвърля върху оператора, който тежи 57 килограма. Въпреки че видимо не му е в категорията, бабаитът хваща през врата представителя на медията, започва да го души с голямата си лапа, крещейки: „Защо ми снимаш номера, бе, върни записа”.

Случката се разиграва на 10 метра от служител на реда, който се намесва, след като репортерът прави опит да разтърве бабаита от оператора.

Оказва се, че Тодор Вълнаров е един от познатите на катастрофиралия рокер, пристигнал на мястото с мотора си, паркиран на пътното платно зад патрулния автомобил на „Пътна полиция” заедно с още три мотора. Въпреки че целта на кадрите не е била да се покажат паркираните на забранено място мотори, както става ясно и от видеото по-долу, това не пречи на Вълнаров да се саморазправи физически, преди да се опита да формулира въпрос в главата си.

Екипът на TrafficNews.bg осъжда поредния акт на насилие и е на мнение, че са необходими по-строги мерки срещу агресията във всички й форми, както и тази срещу журналисти.

Колегата ни не е подал жалба, защото както много хора, не вярва, че нещо ще постигне с нея, затова даваме гласност на случая.

И за да покажем какъв може би щеше да е резултатът от едно дело, ще ви припомним, че при нападение на колегата ни от Благоевград от в. Струма Бетина Апостолова, агресорът получи глоба в размер на 1000 лева. Тогава нападението стана, докато Апостолова отразяваше полицейска акция на полицията срещу разпространението на наркотици в района. Нападателят се оказа майката на футболната ни звезда Димитър Бербатов.

Ето и ВИДЕО от инцидента в Пловдив, както и първите думи на бабаита Тодор Вълнаров:

TrafficNews.bg