Автобус от градския транспорт на Пловдив хвърчи със 100 км в час, докато се прибира в базата на фирмата превозвач. Наш читател ни изпрати видео, на което се вижда как автобусът се движи с огромната скорост. Читателят ни също влиза в нарушение и тръгва след автобуса, за да може да го заснеме. От видеото ясно се вижда как километражът на шофьора на колата е закована на 100 км/час, а рейсът кара пред него и удължава дистанцията.

Линията е номер 10 и се обслужва от „Автотранс – Чолаков”, автобусът се е прибирал в базата на „Кукленско шосе” около 22.15 часа на 18 август. От кадрите личи и първите 6 символа на номера на рейса – РВ 4541.

Свързахме с представител на фирмата превозвач, за да им предадем сигнала, както и да вземем тяхното становище. Служителката, която вдигна телефона даден в сайта на компанията, не пожела да се представи, въпреки че няколко пъти бе помолена за това. Тя се държеше изключително грубо и на моменти изпадаше в истерични крясъци.  След като научи за ситуацията, без да е видяла видеото, тя реагира изключително пъровосигнално и заяви, че това е монтаж.

Без да спре да вика през цялото време, служителката заяви, че от фирмата ще разпитат шофьора, както и ще пуснат запитване до Общината. Оттам те трябвало да им дадат GPS координатите, за въпросния автобус с колко км е карал в този ден и час. Не било много сигурно обаче дали от общинската администрация ще им дадат тези данни.

Нашият репортер няколко пъти запита как така „не било много сигурно за тези данни”, от което обаче отново получихме грубо отношение. Накрая служителката, която явно държеше на своята анонимност, ни заяви да се обадим другия понеделник и ни затвори телефона.

Ето и въпросното ВИДЕО:

 

Във втората част пък се вижда как кола са движи без светлинна сигнализация на „Александър Стамболийски” в същата нощ.

Още новини може да видите ТУК

TrafficNews.bg