Хиляди туристи окупираха улиците на Пловдив и във втората Нощ на музеите и галериите, които отвориха свободно вратите си за посетители. 

Кино прожекции на филми и слушане на музика на открито бяха само малка част от всички различни събития във втората нощ на музеите и галериите в Пловдив.

Пред Етнографския музей всеки можеше да се докосне до автентични оръжия на 200 години, а вътре в музея беше изложен един от най-ценните експонати - оригиналната картина на Иван Мърквичка, която запечатва животът в Пловдив през 1888 година – точно три години след Съединението на България. Какво е изобразено на ценния експонат и какъв е бил животът под тепетата тогава – пред TrafficNews.bg разказва главният уредник на музея Лора Христозова. 

Едни от интересните експонати бяха в Археологическия музей, където можеха да се разгледат антични предмети от преди 20 века, както и Панагюското златно съкровище.

Освен българи, по улиците на Пловдив имаше и много чужденци. Едни от тях бяха тези две японки. Заради културното събитие, в пловдивските хотели нямаше нито едно свободно легло. Нощта на музеите ще бъде и едно от основните събития през 2019 година, когато Пловдив ще бъде културната столица на Европа.
Още от атмосферата в Нощта – вижте в следващото видео:

TrafficNews.bg