Австрийска авиокомпания свали от борда на свой самолет тежко болно момче, което трябваше да лети за Германия. 11-годишното дете е било изпратено там от Фонда за лечение на деца. Полетът е бил вчера сутринта, а преди него авиокомпанията е поискала необходимата медицинска документация за момчето, включително формуляри, попълнени от лекуващите лекари, че детето може да лети, съобщава btvnovinite.bg.

Всичко е било предоставено, билетите са били издадени, но екипажът в София преценява, че състоянието не позволява полет. Затова Фондът изпраща линейка, с която семейството пътува около 18 часа до германската болница, където от днес лечението започва.

Вчера този човек рискува живота на детето, само това мога да кажа… Ние сме станали в 4 ч. да ходим на летището и до днес, докато дойдем в Германия, детенцето е било под голямо напрежение, коментира бащата Павел Борисов. В отговор до bTV от авиокомпанията заявиха, че екипажът е длъжен да осигури сигурността на пътниците на борда и в случай, че има риск за здравето им, може да откаже превоз.