Президентът търся конфронтация с НС и политическите сили там. Когато ние отидохме да получим мандата, президентът ни каза, че се надява да му върнем папката празна, припомни лидерът на ДСБ Атанас Атанасов по БНТ.

Откакто съществува това НС президентът не е казала една добра дума за управлението.  Около президентството се създава проект, което да проходи на еропейските избори.

Службите за сигурност изпълняват това, което им се разпорежда от президентството. И това вече е проблемът - че се прикриват определени обстоятелства, които са свързани с действия от хора, близки до президента. 

Службите за сигурност трябва да изпълняват годишен план за сигурността в страната. Тези планове трябва да бъдат докладвани и утвърждавани от премиера.

Правителството трябва да е това, което трябва да предложи хората, които да оглавяват и ръководят тези служби. Ние трябва да осигурим условия това да се случи.

Има няколко фрапиращи случаи, които достигнаха и до мен като информация, които показват, че в сектора за сигурност освен всичко друго, се прикриват казуси, които засягат директно националната ни сигурност, каза ген. Атанасов. Ето, например, има една преписка в СГП № 208/69 от 2023 г., която е била прекратена от прокурор Николова, - данните вътре са фрапиращи, има пробив в националната сигурност през ДАР, и поради тази причина е възложена проверка чрез ДАНС, което е контраразузнаването, и там всичко са замазали и са прикрили.

Става въпрос за изтичане на класифицирана информация и за осветяване на служители на разузнаването, което е много тежък провал.