Футболни хулигани задигнаха телефона на тийнейджър от София, но после му купиха нов апарат. Абсурдната история разказа пред TrafficNews 19-годишният Мартин Кивуцов, който бил нападнат късно вечерта в сряда пред пицария "Пица Макс" в столичния квартал "Надежда".

При обира той успял само да види, че двамата нападатели имали татуировки „1312”. Те са особено популярни сред родните ултраси, които често влизат в схватки с полицията.  Според поредните букви в английската азбука цифрите съответстват на ACAB, което пък се разчита като  "All Cops Are Bastards" или „Всички ченгета са копелета”. 

Пред TrafficNews Мартин Кивуцов обясни, че сам си е решил проблема с откраднатия телефон като намерил двамата нападатели чрез свои приятели. Те били продали айфона за много малка сума, но след заплахи закупили нов и го дали на Мартин.

„Намерих ги и се оправихме по определен начин, ако ме разбирате. Не съм им се молил”, разказа Кивуцов. Веднага след обира той подал жалба в полицията, откъдето му показали снимки на хулиганите и той ги разпознал. 

Двамата крадци живеят в квартал „Надежда”, където се помещава и пицарията. "Не знам как точно се казват. Единият е Кристиян мисля че е с 3-4 години по-голям от мен, а другият и той е на тези години", споделя Кивуцов. 

Какво още разказа Мартин, вижте във видеото: