По-рано днес ПП "ГЕРБ" обявиха “нестандартното си предложение” за кандидат за кмет на София, а именно дългогодишният журналист и до скоро директор на БТВ “Новини, актуални предавания и спорт” Антон Хекимян. След като коалицията подаде документи за регистрацията на кандидата за кмет и на кандидатите за районни кметове и общински съветници в ОИК- София, Хекимян написа пост в социалните мрежи, че в ролята му на журналист през тези 19 години е бил винаги близо до хората, показвал е техните проблеми и е предизвиквал институциите да намират решения. 

“Журналистиката те прави изключително чувствителен към всяка нередност и ти дава опита да намираш верния път. Този опит и познаването на проблемите на града ни беше моят мотив, с който приех предизвикателството да бъда част от решението им.”

Антон Хекимян също така благодари, че през годините е спечелил и запазил доверието на зрителите. Заяви готовност отново да се бори за доверието на гражданите, защото развитието на София не трябва да спира. 

Както по-рано ви информирахме до преди два дни Антон Хекимян все още заемаше длъжността директор на една от най-големите частни телевизии в България, а от днес вече ще се бори за длъжността градоначалник на столицата. След обявяването на решението си от БТВ Медиа Група излязоха и позиция :Във връзка с номинацията на доскорошния ръководител на отдел "Новини, актуални предавания и спорт" г-н Антон Хекимян за кандидат за кмет на София, bTV Media Group счита за необходимо ясно да подчертае, че доверието и способностите на нашия нюзрум са доказани в продължение на повече от 20 години. Веднага след отправеното искане, bTV прие оставката на г-н Хекимян, незабавно ограничи достъпа му до нюзрума на bTV и всички други ресурси на компанията и бързо информирахме вътрешната общност и широката общественост за неговото напускане. Макар да сме напълно уверени в качеството, таланта и ангажираността на редакционния екип към обективността на новините, bTV Media Group въвежда редица мерки, които планира да приложи през предстоящия изборен сезон, с цел да защити името и репутацията на bTV като една от най-обективните и надеждни медии в България. 

В поста си в социалните мрежи Хекимян спомена и колегите, с който до вчера е работил рамо до рамо: “Осъзнавам, че обвиненията срещу мен с обявяването на кандидатурата ми се отразяват на колегите от БТВ Новините. Никой не трябва да има съмнение, че журналистите в този нюзрум са достойни, свободни и независими хора! Те го доказват всеки ден с работата си.”

От днес вече Хекимян е в полето на политиката и заяви готовност да влиза в дебати с останалите кандидати и да предложи най-добрите решения за управлението на София. 

bTV с позиция след обявяването на кандидатурата на Антон Хекимян

Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София