Аквапаркът в столичния парк "Възраждане" е напълно готов, като още преди три седмици са приключили всички строителни дейности. Съоръжението вече има разрешение за експлоатация, издаден е акт 16.
 
Аквапаркът беше изграден за 9,5 млн. лева от общинското дружество "Софийски имоти и се очаква да се радва на голям интерес през следващото лято.  Сега остава да се дооборудва закритият 25-метров басейн, който е с минерална вода, която се доставя от находището Баталова воденица.
 
Там трябва да се поставят пейки, да се купят хавлии, шампоани и да се инсталират системи за обслужване на клиентите, обясни пред stolica.bg Димитър Шивачев, шеф на "Софийски имоти". На басейна, който е с 6 коридора по изискване на Световната федерация по плувни спортове са направени всички 72-часови проби и тестове. Все още обаче не е лицензиран, но до края на януари трябва да започне да приема посетители. 

Водният атракцион ще може да приеме до 500 посетители. В обслужващата сграда ще бъде разположено и заведение за бързо хранене. В зелените площи е предвидено поставянето на 130 пейки, шезлонги и 2 чешми. Пет зелени площадки ще бъдат разположени в периферията на парка в близост до второстепенните подход. Специална атракция ще бъде съществуващият сега голям дъб с корона с диаметър 25 метра. В централната зона на парка пък ще бъдат оформени поляни за слънчеви бани, пикник и свободни игри.