„Деянието е абсолютно доброволно. Момичето е навършило 16 години и никъде в закона не пише, че е забранено да правиш секс с навършило 16 години момиче”, това заяви адвокатът на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев - Ташкена Колчева.

Делото срещу Евстатиев, който е подсъдим за изнасилването на непълнолетна ученичка, дъщеря на негова бивша секретарка, започна. Още в самия ход на разследването стана ясно, че той й е дал голямо количество алкохол. Процесът се гледа при закрити врата.


Делото за секс скандала с непълнолетна, в който се забърка бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев започна в Районния съд в Пловдив. Той е обвинен в изнасилването на ученичка и привеждането й в безпомощно състояние с алкохол. В съдебната зала за първи път след случилото се срещнаха жертвата и обвиняемият.

Още вижте във видеото на TrafficNews.bg:

„Медицинските доказателства установяват полов акт, но те не могат да кажат дали е насила или доброволно, а само фактът на половия акт. Момичето твърди, че актът е против нейната воля”, заяви адвокатът на момичето Иван Грошев.

Близките на пострадала също присъстваха в съдебната зала. Те заявиха, че тя все още изживява шока от случилото се.
„Максималната присъда по закон да си я получи. Изнасилена е по брутален начин, примамена е от него. В момента е много притеснена от него, трепереше”, каза бащата на момичето – Георги Белухов.

За да подкрепи брат си в Пловдив бе и Димчо Евстатиев, който е категоричен, че бившият градоначалник е невинен.

„Братът е извършил деяние, което е морално укоримо, това е непълнолетно момиче, но братът не може да бъде изнасилвач и му вярвам”, твърди братът на екскмета – Димчо Евстатиев.

Ако бъде доказана вината му, бившият кмет го грози наказание до 10 години лишаване от свобода. Разпитите на свидетели продължават и утре.

TrafficNews.bg