"Никога не съм предполагал подобен развой на събитията. Не съм имал конфликти с адвокат Елдъров, затова съм безкрайно изненадан". Така пловдивският адвокат Димитър Деков коментира за TrafficNews.bg развоя на случая с пловдивския юрист , срещу когото е повдигнато обвинение за съучастие в няколко палежа. Също така според прокуратурата той е подбудител и на случая, при който хюндаят на Деков бе разбит и в купето бе хвърлена обезглавена кокошка. Инцидентът стана 3 декември 2014 година. "Не мога да коментирам нищо. Не знам каква е причината за стореното. Нека оставим органите да си свършат работата" заяви Деков. Той отказа да отговори и на въпроса дали се занимава с дела за пътно транспортни произшествия. 

Другият пловдивски адвокат, чийто сътрудник е пострадал през 2013 година обаче - Владо Мерджанов , със сигурност се е специализирал в тази област. Опожареният автомобил в град Баня- БМВ Х5 е бил негова собственост, който той продал на изплащане на свой приятел. "Не мога да коментирам нищо. Разпитан съм като свидетел и съм подписал декларация за конфиденциалност. Има следствена тайна" заяви Мерджанов за TrafficNews.bg.

Четирима души - Мартин  Поптолев, Светослав Спасов, П. Пенев и В.Бодуров са обвинени в извършване на общо пет палежа на автомобили и жилищни имоти. Като поръчител и подбудител прокуратурата обвинява адвокат  Владимир Елдъров. Сред тях са: палеж на джип БМВ Х5 и къща в Баня, ползвани от сътрудник на пловдивския адвокат Мерджанов, при който е имало сериозна опасност за живота на четирима обитатели на къщата; палеж на лек автомобил в  Пловдив; палеж на трактор в  Зелениково, палеж на кола и къща в Марково и палеж на лек автомобил на адвокат от Пловдив. Предполага се, че става дума за джипа на адвокат Иван Иванов, който бе опожарен миналата година. На 10 март бе опожарен "Нисан Патфайндер" , собственост на юриста. Тогава той определи инцидента като "грешка" или "детинска история".

Според запознати палежите са следствие от необявената война за клиенти, която водели адвокати , за клиенти , но които се полагат обезщетения от злополуки и пътно транспортни произшествия. 

 За една от схемите TrafficNews.bg разказа в свое разследване, което можете да прочетете ТУК.

TrafficNews.bg