ЖП линия създава хаос с трафика в половин Пловдив. Причината – влаковете пресичат три от основните булеварди в града, предаде репортер на TrafficNews.bg. Движението сега е още по-затруднено, след като от Националната компания железопътна инфраструктура са ремонтирали един от прелезите и в момента той прилича на мини хълм. Още за проблема – вижте в следващия репортаж.

Историята: Жп линията от Пловдив за Карлово преминава през три от основните булеварди в Пловдив. Бариерите се затварят десетки пъти всеки ден и това предизвиква огромни задръствания в района на трите прелеза.

Най-кошмарно е преминаването по прелеза на „Пещерско шосе”. След ремонт, самото съоръжение се е превърнало в невидим легнал полицай за колите. Шофьорите се оплакват от бавното преминаване и от острите ръбове, оставени след ремонта.
От железопътната компания твърдят, че общината е трябвало да асфалтира участъка около прелеза след ремонта. От районната администрация обаче казват, че не са уведомени за намеренията на НКЖИ.

Въпреки прехвърлянето на топката, важно е да уточним, че векът е 21-ви, а годината – 2015-та. Развитите държави строят подлези и надлези, от където да преминава железопътният транспорт, за да не пречи на ежедневния трафик, но в България нещата се случват десетилетия по-късно.

TrafficNews.bg