Днешната инвазия на извънгабаритни тирове край Пловдив остави няколко села в областта без ток и до този час. 

Електричество няма в Голям Чардак, Малък Чардак и Строево. Припомняме, че при преминаването на камионите с извънагабаритен товар днес се наложи да бъдат премахвани кабели по пътищата.

"От 2 часа на обяд коли на EVN започнаха да режат кабели по главният път, за да мине кордона от камиони, като в момента още сме без ток. Нямаше никакво предизвестие или информация, че ще се случи това. Много хора утре са на работа и имат други задължения, как да изпълним обикновени битови нужди, след като нямаме ток от вече почти 10 часа? Това е нечовешко и направо подигравка със живеещи в малките населени места, с какво да се топли или готви в момента, като повечето къщи вече преминаха на електронно отопление. Нормално ли е да оставиш няколко села без ток за неопределено време, без да си ги известил по-рано?", това са само част от въпросите на един от потърпевшите в района, който сигнализира на TrafficNews. 

Аварийни екипи работят в района, но няма информация кога електрозахранването ще бъде възстановено. 

Гигантски съоръжения блокираха път край Пловдив, свалят жици, за да минатСпоред свидетели товарите достигат близо 7 метра височина