Пет годишна присъда даде Пловдивският окръжен съд  на пловдивския зъболекар  Александър Господинов . Той беше признат за виновен в това, че на 27 февруари 2013 г. е запалил три  леки коли,  „Мерцедес CLK 200" - на стойност 14 274 лева - собственост на Гергана Андреева ,   „Шкода Октавия" на стойност 4 812 лева - собственост на Тодор Куцев и „БМВ 318 " собственост на Тодор Даков . Общата щета е в размер  на 18 624.69 лева.  

През 2008 г. - 2009 г. Александър Господинов имал връзка с Гергана Андреева. Тя продължила около 10 месеца, след което се разделили. Двамата бяха арестувани в мащабна операция срещу група фалшификатори. Той остана в ареста, а тя бе освободена.  По време на задържането си Господинов провеждал телефонни разговори с Андреева и й пишел писма, обяснявайки й, че иска да подновят връзката си и че няма да й позволи да бъде с някой друг.

През 2011 г. св.Андреева се омъжила и когато подсъдимият разбрал, я заплашил, че като излезе от затвора ще се саморазправи със съпруга й. Впоследствие, след като мярката му за неотклонение била променена,  той  отново се опитал да се види с Гергана.  След като тя отказала, той започналда я заплашва. През месец декември 2012 г. той й се обадил за пореден път по телефона и след нейния отказ да се видят й заявил: „Много си нагла, ще видиш, ей сега ме предизвика да те върна в първи клас". Кратко време преди това св.Андреева закупила лек автомобил „Мерцедес CLK 200 компресор".На 27.02.2013 г. Господинов взел  окончателно решение да „накаже" Андреева за това, че не иска да подновят връзката си, като запали автомобила й. Той приготвил смес от бензин, дизелово гориво и минерално смазочно масло, която налял в бутилка. След това се отправил до дома, в който живеела Андреева. Автомобилът бил паркиран пред дома й. Господинов излял приготвената смес върху автомобила и го запалил, след което незабавно напуснал местопрестъплението.За кратко време огънят обхванал целия автомобил на Андреева и той изгорял напълно. Пострадали и съседните автомобили.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.  

TrafficNews.bg