Над 400 човека блокираха три пъти жп линията на гарата в Карлово. Това се случи въпреки решението на държавата, че БДЖ няма да спира повече пътнически влакове.

„Няма с какво да стигнем до големия град закъсняваме за лекции, а родителите ни не могат да стигнат до работа”, заяви пред TrafficNews.bg едно от протестиращите момчета.

Недоволните излязоха на жп линиите и спряха влака от Бургас за София. Сред тях бяха служители на железниците, много студенти, работещи и пенсионери от региона. Исканията им бяха министерството да пусне 9 от спрените 12 влакови композиции, защото хиляди остават без транспорт до работните си места. На място за разговори с протестиращите пристигна министърът на транспорта Ивайло Московски, който се ангажира да бъдат пуснати 8 от спрените влакове.

„Следващият месец ще внесем стартегия за инвестиционен план, развитие на държавните железници, за да имат едно устойчиво развитие в следващите 7-10 години, за да може независимо кой е министър на транспорта и кое е правителството, да се съобразяват с това решение”, съобщи на място транспортният министър Ивайло Московски.

„Иска ми се да му повярвам и се надявам това да е истина”, обяви Делко Начев - председател на националния синдикат на локомотивния персонал в България към депо Карлово.

За кратко протестиращите влязоха в пререкания на висок глас и се саморазправяха с министъра, но страстите бяха успокоени.
Министър Московски е категоричен, че без съкращения, железниците не могат да се стабилизират.

TrafficNews.bg