Пловдивчани са  благородни, с щедри сърца и съпричастни към чуждата болка и нещастие. Това показва официалната статистика на най-четените материали , публикувани в TrafficNews.bg.  Макар, че сайтът е най- младата електронна медия в града, той вече разполага с широка аудитория. А историята на 21-годишния Демир Василев от Пловдив, който катастрофира тежко с мотора си на булевард „Кукленско шосе” в Пловдив през октомври , развълнува близо 70 хиляди читатели. Кръводарителската кампания за момчето продължава да е текстът , събрал най-много четения и споделяния.

Младежът бе настанен в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение с фрактура на базата на черепа и тежка черепно-мозъчна травма. Има фрактури на няколко ребра, счупване на ключицата, счупване на няколко места на едното бедро. За съжаление момчето продължава да е в будна кома и не е ясно дали ще излезе от нея.

Статистиката ни показва, че голяма част от читателите ни са доста романтични. Нестандартният начин, по който пловдивчанинът Юлиян Василев направи  предложение за брак на приятелката си Теодора Кидикова на Главната  бе прочетено от над 30 000 души. Клипът  с романтичната история събра десетки пожелания и харесвания.

Третият най-четен материал в TrafficNews.bg е текстът, в който ви показахме списъкът на богатите наследници в града. Двете части на„На лов за богати наследници” събра общо 40 хиляди прочитания, като дамите явно са по-заинтересовани, тъй като „Наръчникът за златотърсачки” бе  три пъти по-четен от материала за „Момичетата на татко”. 

Най-интересни криминални новини по традиция се появяват първо в TrafficNews. bg , затова не е изненадващо , че следващите материали в класацията  са на криминална тематика. Боят между Иван Запрянов- Зулата и Явор Геров -Канибала пред клуб „W” бе четен от близо 10 000 души, а освен това няколко дни по-късно Канибала бе задържан при операция на ДАНС, заедно с ММА- боецът Сюрен. Според запознати сигналът срещу тях бил в следствие от нараненото его на Зулата след боя. Арестът на Канибала и Сюрен , както и развитието му в съда, бе прочетен от близо 15 000 души.

С огромен интерес читателите на сайта проследиха развитието на случая , при който бе арестувана бившата управителка на бар „Емементо” Цветелина Ковачева. 15 000 души бяха заинтригувани от историята на младата дама, която бе заловена с приятеля си, а след това тя бе поела вината за открития в колата им кокаин.

Тази случка, заедно с драматичната съдба на бедняка –милионер Милен Паунчев , бяха преписани от повечето национални и местни медии. Паунчев, който за по-малко от година загуби имоти за 6 милиона лева, дълго време бе тема №1 под тепетата.

Една от най-новите находки на TrafficNews. bgколедното угощение на мишока, когото мнозина вече наричат пловдивския Рататуи, в сладкарницата на Главната, бързо се катери в класацията на най- четените материали, като е на път да измести доста „съперници”. Само в Гърция клипът заснет от гръцки студент, вече е гледан 500 000 пъти, а лакомият плашок вече придоби европейска популярност благодарение на социалните мрежи. За съжаление както се случва често при звездите славата го е убила. По непотвърдени данни той е бил заловен и убит. Или поне така твърдят от персонала на сладкарницата.

„Фабриката за убийства” и няколко тежки катастрофи  също са сред най-четените текстове.

„Сексът продава”. Макар и клише, максимата продължава да действа. С огромен брой четения са текстовете и клиповете, в които  TrafficNews.bg разказа за другия живот на тийнеджърите- този , за който родителите им не подозират. За съжаление сайтовете са пълни с клипове на непълнолетни, които демонстративно правят секс на публични места, включително и в училище.

Друг скандален случай в гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” , в който показахме как ученици от горните класове пълнят сапунерките с урина, стана причина за затягане на контрола и подобряване на хигиената в училището. Разбира се това стана с цената на разваленото настроение на директорката Соня Киркова, но за нас е по-важно здравето на децата.

Голям е интересът , който пловдивчани проявяват и към кампанията, която сайтът започна още от самото си създаване- тази да спре порочната практика на нагли шофьори да паркират на места за инвалиди. Десетки читатели всеки ден ни изпращат снимки на нахалниците за рубриката ни "Не ходи пеша! Прецакай инвалид" , които ние публикуваме. И ще продължаваме да го правим. До момента, в който институциите и фирмите, които са отговорни за паркингите влязат в ролята си и започнат да глобяват нарушителите.

Близо 4 000 души се включиха в кампанията на TrafficNews.bg "Една капачка- частица щастие" и ни носят събраните капачки. В началото на следващата година ще ви разкажем и за детето, което ще получи първата инвалидна количка с електронно управление, която ще получим след като съберем първият тон пластмаса. TrafficNews.bg стана и медиен партньор на инициативата SOS!Час внимание! , която ангажира много пловдивчани да отделят час от времето си на самотни възрастни хора. Лица на кампанията станаха популярни личности като Ивана, Ива Пранджева, д-р Ангел Енчев. 

 

TrafficNews.bg благодари на всички приятели и читатели, които ни подкрепят от първия ден на стартирането на сайта. Ще бъдем заедно и през 2015 година, когато ще продължим да ви информираме първи за най- интересните събития от градския живот.  

Желаем успешна и усмихната 2015-година!

 TrafficNews.bg