„Когато се пресича булеварда, светофарът свети 18 секунди. Здрав и прав човек не може да го пресече, още по-малко човек с инвалидна количка или майка с дете. За 18 секунди се пресича само едното платно и да иска и да не иска, когато се огледа, минава на червено.”. Това разказа пред TrafficNews.bg очевидец на инцидента, при който автобус по линия № 17 прегази жена в пловдивския район „Южен”.

Инцидентът стана на кръстовището между ул. “Стефан Стамболов” и бул. “Никола Вапцаров”.

Според информация на полицията жената е била блъсната на пешеходна пътека от извършващ ляв завой автобус на градския транспорт. Ние обаче се съмняваме в това, защото маршрутът на автобуса е направо и там няма как да се извърши ляв завой. За това говорят и следите от кръвта на убитата жена. При удара пешеходката, чиято самоличност се установява, е загинала намясто. Местопроизшествието е запазено. Дежурна оперативна група извършва оглед за изясняване на причините и обстоятелствата, довели до тежкото произшествие.

Шофьорът на автобус №17 Здравко Ашиков твърди пред репортер на TrafficNews.bg, че е тръгнал на зелен сигнал на светофара на кръстовището и не е видял никаква жена. Според него тя е паднала и той е минал върху нея, защото и в огледалата не е видял никого. Мъжът е в стрес, много е изплашен.

В същото време други пловдивчани, които в момента са наоколо, а някои от тях са се возили в автобуса, мислят, че жената е била блъсната от друга кола и след това се е озовала под гумите на автобуса. Това е причината да се издирва и друг участник в инцидента. Полицията изяснява обстоятелствата и ще изземе записите от охранителните камери в района.

TrafficNews.bg