15 882 подписа са събрани в подкрепа на исканията срещу възможността за сключване на споразумение между прокуратурата и подсъдимия. Срещу отпадането на съкратената процедура се обединиха хора от цяла България. Днес пред Народното събрание на мирен протест бяха близките и семействата на убити по-жесток начин жертви, чиито убийци са признали вината си и така най-високата присъда, която могат да излежат, е 30 години.

При протестиращите излязоха Корнелия Нинова заедно с депутати от БСП и  “Обединени патриоти”. И двете партии вече са внесли законопроект, в който се предлага отмяната на съкратената процедура.

“11 месеца нямам идея какво се случва с убиеца на дъщеря ми и едногодишната ми внучка Никол. Искаме и държавата да стане гарант за изплащането на кръвнината на близките, защото иначе дори това не се случва”, каза пред TrafficNews Ваня Министерска, чиято дъщеря Дарина беше застреляна през ноември миналата година в дома си от бащата на детето й, а малко по-късно Викторио застреля и собствената си дъщеря Никол.

В 9:30 часа подписката бе внесена в парламента от бабата на убитата жестоко в Сотиря на 7-годишна Кристин - Милка Георгиева.

Именно тя инициира подписката, а тетрадката с парафите на гневните хора бе  сложена в раничката на Криси, с която  тя трябвало да тръгне в първи клас.

Ваня Министерска призовава във Фейсбук повече хора да дойдат на протеста, за да покажат на управляващите,  че не приемат милостинята на държавата и съда към убийците.

Тя призова и всички участници да носят портрети на своите загинали близки.  На протеста, който ще продължи до 13 часа,  пристигнаха Фани Белнийска, майка на изнасилените и убити сестри Росица и Христина Белнейски (18 и 15 г.) от Пазарджик, както и родителите на ограбената и убита студентка Вероника Здравкова (23 г.) от Велико Търново. Пред парламента дойдоха и близките на журналистка Виктория Маринова (30 г.) от Русе, Хюлия Маджар (24 г.) от Варненско, Виола Николова (29 г.)  от София и много други жертви на брутални убийства.