Полицията със спешни проверки след кадри на опасни маневри и дрифтове под прозорците на президента и премиера. Георги Фиков- един от заснетите водачи с първи коментар по случая. Утре той доброволно ще предаде книжката си.

Кадрите на дрифтовете на жълтите павета са качени в социалните мрежи преди няколко дни. На шофьорското място в колата е Георги Фиков. Той заяви, че колата му била поднесла и загубил контрол. В интернет има и други негови видеа, на които шофира по аналогичен начин.

Припомням ви, че същият Георги Фиков се заби в спряла кола на пътя между Царево и Ахтопол преди година. Истински късмет е причината да няма жертви и тежко пострадали след инцидента.

„Аз утре отивам да си връчвам книжката. Те ми писаха акт, просто си изпуснах колата от контрол, те си ми написаха акт. Понасям си последствията и утре отивам да си предам книжката”, каза Георги Фиков.

Луксозната му кола е предизвиквала интерес и преди. Тя е снимана на абсолютно същото място, в абсолютно същата ситуация въпреки твърденията на Георги.

Бащата на Георги Фиков, който също се казва Георги, не видя проблем.

„Аз това не бих го нарекъл дрифт. Просто му и изпуснала колата, може би”, коментира Георги Фиков – баща.

През август 2022 година Георги Фиков изпуска един от острите завои между Царево и Ахтопол. Спортната му кола се забива в паркиран автомобил, който в този момент за щастие бил празен. Източници от разследването разкриха , че спортната кола по документи е била на бабата на Георги Фиков, пише "Нова".

А въпреки промените в Наказателния кодекс не всички казуси на пътя са изчистени, смятат юристите.

„В закона, така, както сега е приет, такова поведение не е санкционирано с отнемане на превозното средство”, обясни адвокат Людмил Рангелов. 

 Припомнете си повече по темата:

Деца с бързи коли за стотици хиляди: Очаквате ли да карат с 30?20-годишният Георги Фиков щеше да убие цяла компания с поршето си, включително и себе си

20-годишният Георги Фиков щял да убие цяла компания с поршето сиСкъпата кола е лизингова и е вписана на неговото име