Помните ли случая от началото на август миналото лято, когато Мерцедесът GT 63 S с модификация на BRABUS, за 600 хил. лв. шофиран от 19 годишен младеж се разби на околовръстното шосе на Слънчев бряг? Седмици преди това тийнейджърът се хвалеше из социалните мрежи колко е скъпа и бърза колата, подарена от родителите му.
Случаят някак си много прилича на този от вторник, когато 20-годишен се вряза в паркиран автомобил с поршето си. Отново скъпа и бърза спортна кола, отново неопитен шофьор, отново купони край морето, отново катастрофа.

Мерцедесът за 600 хиляди, станал популярен с гонки в Пловдив, се качи на платформа за 6000 след ПТП„Немският звяр” е катастрофирал и скоро няма да може да го гледаме в клипчетата на влогъри

20-годишният Георги Фиков щял да убие цяла компания с поршето сиСкъпата кола е лизингова и е вписана на неговото име

Последствията този път обаче можеше и да са много по-фатални и то не за малко хора. При ограничение 30км./ч. и знак за остър завой, тийнейджърът е прелетял с над 100км./ч. и се е забил в паркирана кола. Ако тази кола не е била там, то поршето е отивало директно в морето. Късмет е и, че при наличието на толкова много хора на мястото, никой не е бил пометен от автомобила.

Родители, замислете се! Когато купувате подобни автомобили със стотици конски сили на децата си, с шофьорски книжки от година, какво всъщност очаквате? Да са отговорни и да карат с 30 ли? Тази коли не са направени, за да се карат с 30. Пътищата на България не са писти от Формула 1. Децата ви нямат опита на Хамилтън зад волана. Парите не връщат човешки животи. Стойностите на двата автомобила са равни след като са смазани – килограми стари желязо.

Публикуваме разказ от първо лице за катастрофата край морето. Свидетелят разказва, че е направил фалшив профил във фейсбук, за да запази анонимността си и да се предпази. Публикуваме го без редакторска намеса:

Датата е 09.08.2022, часът е 20:05, местоположението е между Ахтопол и Варвара на една отбивка, може би най-голямата отбивка там. С мои приятели бяхме паркирали двете си коли да си направим няколко снимки и като цяло да се нарадваме на красивата гледка. Броени минути след като паркирахме колите, с бясна скорост (над 100км/ч със сигурност) буквално след завой, ПРЕЛЕТЯ едно Порше във ВЪЗДУХА. Шофьорът на въпросното Порше е минал през тревата и може би е попаднал на бабунка, не мога иначе да си обясня как ще прелети така тази кола на равен терен. Поршето се забива в нашата кола “Рено Сценик” и я прави на попара, след което Поршето продължава да лети и превърта по-напред, въртейки се до другата наша кола “Опел Астра” и за малко да премаже едно от момичетата там, което седи до нея. Да не говорим, че точно в този момент в Опела имаше 4 човека вътре и е чист късмет, че поршето се приземи толкова близо без щети по Опела и пътниците вътре.

За щастие всички са наред, цялата наша компания, както и шофьора на Поршето и неговият приятел вътре, но на чист късмет, защото 3ма от нас бяхме на секунди от това да се качим в Реното и да потеглим. Сами можете да се сетите, че ако бяхме в Реното в този момент, можеше и да не сме живи, да не говорим за момичето до Опела, което щеше да бъде премазано на косъм!

След случката с 2те момичета на бул. Черни връх, нямаше как да не изразим възмущение от случилото се, най-малкото можеше да има жертви сред нас. Отново безотговорни, разглезени и немарливи шофьори, които си правят каквото си искат с цел да се правят на готини с количката на техните. Момчето изглежда на типичния “син на баща си” с Филип Плейна и Гучито, който се мисли за безсмъртен зад паричките на мама и тати. Няма да коментирам той дали е бил под въздействието на нещо или не, защото нека приемем факта, че е бил трезвен (което си е напълно възможно, не казвам нищо) - не може да караш по този начин с ужасно превишена скорост, след ЗАВОЙ, да лети във въздуха, да чупи коли, да застрашава човешки животи и дори да не се извини след това. Единственото нещо което направи е да заънне на баща си да каже, че му е размазал количката и се държеше арогантно. Правя евала на момчето с него, което поне имаше доблестта да се извини след това.

Самият шофьор на Поршето каза няколко пъти, че е карал с нормална и непревишена скорост, което е МРЪСНА ЛЪЖА, защото поне 5-6 коли с очевидци спряха на проишествието и потвърдиха, че шофьора на Поршето е карал като ненормален пред тях и е задминавал като луд и са очаквали нещо такова да стане, имайки предвид скандалната скорост, с която е карал колата си, също така снимките говорят! Сами може да видите докъде се е изстреляла колата, на метри след Реното СЛЕД УДАР С НЕЯ, която е притапила скоростта! С полицаите потвърдихме тезата, че ако Поршето не се беше забило в Реното, момчетата щяха да паднат долу в дерето директно в морето и кой знае какво щеше да бъде тяхното състояние тогава, отново чист късмет дори и за тях!

Искам това да се разпространи, защото родителите на г-н Филип Плейн ще направят всичко възможно да изкривят фактите с някой лев отгоре и да кажат, че тяхната рожбичка е карала с 30. Това, че няма жертви не означава, че трябва да си затваряме очите за такива хора и постъпки, защото при нас беше на косъм! Другия път ще убие някого и баща му ще го спаси отново, но няма да спаси вашата загуба!

Ние сме благодарни, че сме живи и здрави, а такива хора като този НЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ ПРАВО ДА ШОФИРАТ! Хората, които оправдават момчето, че не е бил пиян или надрусан да се замислят, че ако той кара така трезвен, то от там може да си представяме единствено и само по-лоши ситуации!

Правим този пост от анонимен профил, за наша собствена защита, но сами може да видите, че тези снимки не са взети от интернет или друг пост! Качваме снимките детайлно за да видите как изглежда самото място, така и след проишествието за да добиете пълната представа за това безумие и че няма никакъв шанс момчето да е карало с нормална скорост, имайки предвид външния вид и на двете коли и на какво разстояние е Поршето след удара с Реното.