Стотици се събраха в Пазарджик, за да . За да тушират напрежението, в града пристигнаха премиерът Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните Десислава Танева, съобщава БНР.

В сградата на общинската администрация Бойко Борисов и Десислава Танева се срещат с кметове на засегнатите селища. Стопани на домашни прасета не се допуснаха. На входа те връчиха на Борисов декларация с искане за максимално удължаване на срока за доброволно ликвидиране на прасета от т.нар. "заден двор" и ясно и точно да се каже каква ще е сумата за обезщетения и кой точно ще има право на нея. Срещата е закрита за журналисти. По-късно премиерът ще направи изявление.

За втори пореден ден протести срещу умъртвяването на домашни прасета има и в сливенското село Крушаре. Протестиращите отново блокираха пътя Сливен - Ямбол. Протестът премина моста на река Тунджа и вече са блокирани всички подстъпи към Сливен в посока АМ "Тракия".

Хората настояват за справедливост и обявяват, че не вярват на мерките срещу АЧС. Те скандират "Оставка" и "Мафия", като твърдо вярват, че властите работят в полза на големите свинекомплекси, а не за малкия фермер. Дори се прокрадва и слухът, че през годината им е отказвано да регистрират животните. Сега всички събрани искат оставката на правителството, защото не изпълни техните искания от вчера да отмени забраната за унищожаване на животните.

Пътят Сливен - Ямбол е блокиран. Блокирани са и всички обиколни маршрути през Крушаре. Единственият вариант за преминаване по АМ "Тракия" към Сливен е през Нова Загора или през Зимница – Петолъчката.