Нов участник превръща скандала с главния секретар на МВР Живко Коцев в театър на абсурда. Снимки, публикувани от сайта „Афера”, показват пудел , сниман на фона на пачки с евро.  Същото куче е и в ръцете на Коцев.  Автентичността на кадрите не е потвърдена.

Според "Афера" снимките са от дома на единия от арестуваните заедно с шефката на митниците Петя Банкова – Стефан Димитров. По случая бе задържан и баща му Марин Димитров.

Освен с пачките кучето е заснето и с Коцев. На един от кадрите се появява и бившият вътрешен министър Бойко Рашков. Тази снимка е правена в заведение. Кадрите с Коцев са на маси, на една от тях е и Стефан Димитров.

През последните дни в някои медии се появиха серия снимки, на които се вижда Главния секретар в компанията на баща и син Димитрови, на бившата министърка Христина Ангелкова, със скъп часовник, а на последните с въпросния пудел и пачки пари.  Вчера в интервю за предаването "Денят с Веселин Дремджиев" Рашков заяви, че снимките са иззети от телефона на Коцев, докато е бил задържан по време на акцията в митниците, а в момента се използват като компромат от прокуратурата, която ги разпространява по медиите.

Днес  съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира ситуацията по следния начин:

"Аз лично съм притеснен. Притеснен съм повече от вчерашната новина, в която премиерът уведоми съдията, който изпълнява прокурорската задача да може да разследва главния прокурор, защото вече имаме фактически сигнали, писмени сигнали реално, че главният прокурор лично е заплашвал главния секретар. Това не звучи като европейска държава. Аз съм притеснен от факта, че нещо много бързо започваме да се връщаме към мутренските времена". На въпрос дали подкрепя Живко Коцев, Петков отговори, че обвиненията с часовника са заради нещо по-страшно. „Прокуратурата отново се използва като бухалка. Представяте ли си в друга европейска държава главният прокурор да изнудва главния секретар? Това звучи безумно", каза Петков. Той допълни, че прокуратурата трябва да разследва всички сигнали. „Не може с някакви снимки на пачки да се опитва да се замаже нещо по-страшно", каза още Петков.

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски  коментира, че такова нещо в държавата не се е случвало  и отговори задочно на Кирил Петков.

"Такова нещо никога не се е случвало в държавата - планини от кеш, партия на пудела, мога да кажа, вие се сещате коя е тази партия. Това красиво същество носи пачки към господарите си, които ги видяхме на снимките кои са", коментира Пеевски скандала в МВР. "Видяхте ли кои са на тези снимки? Да видяхте някой от ДПС,  някой от ГЕРБ? Целият "елит" на ПП-ДБ е на тези снимки в дружески, да не кажа особени състояния, с едни контрабандисти", заяви още Пеевски. "Искрено се надявам прокуратурата да не прикрие нещата и службите за това нещо и да излезе цялата истина наяве. Гражданите трябва да видят кой политически елит открадна техните пари. Защото това са парите, които трябваше да са в бюджета и да бъдат за българските граждани. Видяхме къде са - по скъпи почивки в чужбина, по планини от кеш, в които се е финансирало се вижда какво вече...", допълни Пеевски. Да говори за мутренски времена Петков, след като това се е случило под ръководството на техния финансов министър, техния МВР шеф Рашков и цялата тази кохорта, която е в меко казано особена близост, почвам да се съмнявам в каква близост е цялата тази група, това е нечувано, допълни председателят на ДПС и обяви, че се надява нищо да не бъде скрито и от медиите. Да се стигне до края - институциите да работят, но и вие да казвате истината, защото България такъв скандал не е виждала до този момент, допълни Пеевски.

Президентът Румен Радев, който  присъства на клетвата на служебния кабинет, не пропусна  да коментира  ситуацията.

"За мен това е опит един чисто криминален случай да се трансформира в политически с предизборна цел" - така президентът Румен Радев коментира разследването за контрабанда на цигари и арестите в Агенция "Митници".

"Колкото и Денков, Петков, Атанасов да си затварят очите за фактите, които изплуват ежедневно около Живко Коцев, тези факти водят към Закона за МВР и несъвместимост с длъжността, защото престижът на ведомството е дълбоко накърнен. Според мен едни толкова мащабни връзки между главния секретар на МВР и мастити контрабандисти е подигравка с държавността".

Трябва да се провери щателно дали е имало натиск спрямо Живко Коцев както и дали и името на Калин Стоянов е свързано с контрабандата, коментира още президентът.

"Гледам с умиление как г-н Денков казва: "Той не знае, че това били лоши хора". Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого ходиш по луксозни курорти, с кого влизаш гол в сауната и от кого получаваш скъпи подаръци".

Радев поздрави ДАНС и директора ѝ Пламен Тончев за смелостта да "бръкнат в най-високите управленски нива, за да защитят държавността".

Живко Коцев оттегля оставката си, била подадена под психологически натиск

Снимки показват Коцев в компанията на задържаните при акцията в Агенция "Митници"Те бяха публикувани от разследващия журналист Слави Ангелов

Атанас Атанасов: Коцев е бил заплашван с арест, взели са му телефоните и са го изолиралиКалин Стоянов е бил в дома на посредниците между Паскал и шефката на Митниците, каза още той

След сигнала на Денков до Талева: Как замесените коментираха казуса с Живко Коцев