Ресторант в центъра на Пловдив, бижутерия в мола, тузарски комплекс в Хисарско, известен басейн и дори детски център станаха клиенти на НАП-Пловдив. Само за седмица „черните списъци” на приходната агенция се сдобиха с още десетки търговски обекти от цялата страна, включително и от града под тепетата и областта.

Сред най-атрактивните фирми се подрежда „Валхала” ЕООД, стопанисваща комплекса „Аква Терми” край Хисаря. Тузарският комплекс е попаднал в полезрението на данъчните след гаф на входа на басейна. Именно там, държавните служителите са констатирали нарушения. Към момента не е ясно дали комплексът функционира, тъй като телефоните за контакт цял ден са изключени.

Сред новите обекти е и детски център Хепиленд. Мястото за забавления се помещава в търговския център на булевард „Санкт Петербург”, до кръговото с булевард „Освобождение”.

В момента детският център работи, а пред наш репортер от ръководството отказаха коментар. Единствено съобщиха, че обектът няма да бъде затворен.

С наказание 7 дни запечатване се сдоби и ресторант Ереван в центъра на Пловдив. След проверка на агентите на данъчното са констатирани несъответствия, свързани с касовия апарат. Още в сряда обаче вратите на гурме ресторанта ще бъдат отворени.

„Няма да оставим нещата така. Ще се консултирам с адвокати, тъй като има сериозни пропуски от страна на НАП”, казаха за TrafficNews.bg от заведението.  

В списъците на данъчните се оказва и басейнът в Асеновград – Сънсет.  Аквазабавлението на Горноводенско шосе е било запечатано за два дни, а причината – неизваден на време месечен отчет.

Щанд за бижута в мол Пловдив също бе „ударен” от държавните служители.  Запечатване до 30 дни грози фирмата стопанин в зависимост от нарушението, което е констатирано.

 В същата графа за нередовни данъкоплатци са магазин в Кючука, бутик в центъра на Пловдив, както закусвалня-гостилница на булевард  „Македония”.

Добре познатата верига за обувки у нас – „Паоло Ботичели” също се появи в сайта на НАП. Магазин в Пазарджик е бил хванат в крачка от агентите.

Мярката може да бъде обжалвана пред административния съд, глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.