Смъртта на кралица Елизабет II променя много от символите на Великобритания. Банкноти, марки, пощенски кутии - всичко, което е носело лика на кралицата, сега трябва да носи лика на крал Чарлз III. Всички предмети, свързани с кралицата, обаче не просто няма да загубят стойността си, а печелят нова поради простата причина, че остават в историята на монархията. 

Всичко, което носи лика на Елизабет II, в момента може да бъде намерено по аукциони и сайтове за частна продажба на вещи. Пазарът в България въобще не отстъпва на тенденцията и в унисон на историческия момент се развихря със стотици предложения за покупка на вещи с изображението на покойната кралица или такива, за които се твърди, че се е докосвала. 

Основни артикули в родните сайтове за продажба на вещи втора употреба са монети с лика на Елизабет II. Сред тях има монети, които са били в обращение, юбилейни монети, както и колекционерски - от ценни метали. Впрочем златни монети с лика на кралицата в момента се търгуват масово и от диларите на инвестиционно злато. 

Една от скъпите монети на пазара е британската монета от два пенса. На лицевата му страна е изобразен профилът на кралица Елизабет II от представянето на монетата на 15 февруари 1971 г., годината, в която британската валута е била децилизирана.  Въпреки, че е монета в обращение се счита, че има малък брой монети и се считат за колекционерки. Цената, за която се продават на нашия пазар е 2500 лева. 

Сред инвестиционните монети се откроява сребърната монета е с тегло 1000 гр. Портретът на кралица Елизабет II е изобразен върху стойностната страна на сребърната монета. Надписът "ELIZABETH II AUSTRALIA" е щампован по ръба отгоре. Под портрета е описано финото тегло и чистота, годината на издаване и номинала: „1 KG 999 SILVER, 2011, 30 DOLLARS“. Мотивната страна на монетата показва малко зайче с майка си, пресъздаващи "Годината на заека" 2011 по китайския календар. Надписът вдясно е китайският йероглиф за "Заек". Цената на монетата е 2500 лева. 

Златен медал, който тежи около 30 градама, и е присъден за заслуги в област история и наука през 1891 г.от Тринити Колидж в Дъблин пък се търгува за 5000 лева.  На лицевата страна на медала е изобразен бюст на Кралица Елизабет първа, а на обратната му страна е изобразен гербът на Университета, името на наградения и годината на връчване на наградата. Рекламира се, че е медалът е поименен и съответно-единствен в света. 

Сред аукционите пък се намират стотици марки с лика на Елизабет, както и снимки от детството ѝ. Има и интересни предмети като сребърна чаша, на която е гравирана датата от сребърния юбилей на кралица Елизабет от 1977 година. Брандират от същото събитие се предлага и порцеланов поднос. 

Подобни събития от световната история, свързани със световноизвестни личности, стават повод и за създаването на много фалшификати. Междувременно обаче черният пазар за обмен на ценни артефакти изобилства и от автентични предмети. За хора без специфични знания обаче е почти невъзможно да се различат оригинали от ментета.