Софийската фирма „Иса 2000” очаквано спечели поръчката за изграждане  на кръгово движение на пътя Пловдив – Асеновград край карулката на КАТ. Компанията, която изгражда и основния пътен участък между двата града, е дала най-ниска цена за изпълнението на проекта.  Обществената поръчка бе с прогнозна стойност от 2,6 млн. лева, а изборът бе направен по критерия „най-ниска цена”. Тя бе дадена именно от компанията на Юлиян Инджов – 1,97 млн. лева без ДДС.  

На второ място е класирана пловдивската фирма „Даргиев и Ко”, които са дали оферта 2,15 млн. лева.Другите две компании -  софийската „Калистаров Груп” и дупнишката „Мегаинвест - холд” са предложили съответно 2,36 млн. лева и 2,26 млн. лева.

Новото колело ще трябва да замени сегашното кръстовище, така и да има възможност за лъч за новата връзка с Източната тангента на Околовръстното.

При последното посещение на премиера Бойко Борисов на пътя Пловдив – Асеновград, той поиска точни количествено-стойностни сметки колко ще струват локалите и осветлението на пътя.

Преди няколко дни от областна управа съобщиха, че от „Пътпроект“ са представили проекта за локалните платна на пътя Пловдив – Асеновград.  Очаква се след гласуване в общинските съвети на общините,в които попадат терените, проектът да бъде представен до АПИ.