Меценатът и почетен председател на Камарата на строителите Симеон Пешов ще получи бронзова статуетка, изработена от скулптора Илиян Шарков, този петък на специална церемония. Призът за цялостен принос в строително-инвестиционния бизнес ще му бъде поднесен на сцената от инж. Илиян Терзиев (председател на УС на Камарата на строителите).

Награди ще бъдат връчени в още няколко категории - жилищно, обществено и бизнес строителство, пространствен дизайн, архитектурен проект. Фирми и архитектурни студиа имаха възможност абсолютно безплатно да подадат своите проекти до 5 юни, а международно жури с председател Чарли Кинг - директор на Resort Group PLC и в състав - Сохан Кумар (CEO в Ammar Facility - ОАЕ), Сотирис Цулос (директор в международната компания RMJM), доц.д-р архитект Йорданка Кандулкова, арх. Павел Янев, арх. Варвара Вълчанова, както и журналистите в ресор строителство и инвестиции - Рени Николова, Анелия Торошанова, Наталия Малчева, Надя Маринова ги оцениха с първо, второ и трето място.

Призовете на церемонията ще бъдат връчени от Цветан Симеонов /Председател на Българско-търговско промишлена палата/, Бойко Таков /Директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия/, инж. Илиян Терзиев (председател на Камарата на строителите в България), Владимир Пенков, Андон Балтаков и други. Наградите за строителство и инвестиции са част от Благотворителния бал на строителите и архитектите в подкрепа на храм-паметника "Александър Невски".

На събитието в помощ на най-голямата ни църква и символ на София ще пеят грандамите Силвия Кацарова, Катя Близнакова, изпълнителят Искрен Пецов, финалистката на „България търси талант“ 13-годишната Валерия Войкова, малката изпълнителка Валерия Стоянова и поп певицата Цвети Радойчева.

Водещи на церемонията ще бъдат актрисата и певица Йоана Драгнева и Мирослав Димитров. Творци и спортисти ще дадат свои ценности за търга - картини ще предоставят художниците Греди Асса, Иван Яхнаджиев, Илия Желев, Деница Гацинска, Жанета Брейчева, а спортни трофеи - Христо Стоичков, Кубрат Пулев, Благой Георгиев и други.