На пристанище Запад в Бургас днес бяха разтоварени серия от контейнери, които са части от Голяма инжекционна шприцова машина за производство на пластмасови изделия на световноизвестната марка LIEBHERR. Mашината е индивидуално поръчана от пловдивска фирма, а инвестицията надхвърля 1.5 милиона лева, на 100% финансирана от фирмата.

Машината е марка HAITIAN PLASTIC INJECTION MACHINERY (най-големият производител в света за шприц машини), последно поколение по рода си, оборудвана с всички възможни технологични новости. Тя е с включена роботизирана система, която я прави една от най-големите като обем и капацитет на производство.

Доставката на оборудването беше изпълнена от фирма ЕВРО ХРОМ ЕООД, която е официален представител на марката от 12 години и лидер в пластмасовия бранш в България. Управителят на компанията доставчик Илхан Емин заяви пред Glas.bg, че това е първата машина по рода си, доставена в Пловдив, с толкова висок клас на оборудване. С оборудването ще се произвеждат пластмасови технически части за хладилници.

„В рамките на шест месеца се очаква да пристигнат още няколко високотехнологични машини и оборудване към тях. Рисковата инвестиция беше направена от пловдивска компания независимо от образувалата се кризисна обстановка както в страната, така и в целия свят. Което ни прави оптимисти за бизнеса – даже по време на пандемия“, сподели Илхан Емин.