Американската технологична компания Facebook обяви, че планира да отпусне 100 млн. долара безвъзмездна помощ или рекламни кредити на до 30 хил. малки компании в над 30 държави, за да адресира икономическото влияние от коронавируса, предава Ройтерс.

По-голямата част от средствата ще бъдат под формата на парични грантове, а скоро Facebook ще разкрие повече подробности за това как компаниите ще могат да кандидатсват за помощ.

Главният оперативен директ на Facebook Шерил Сандбърг посочи в публикация, че икономическите проблеми в момента представляват огромен риск за малкия бинзес, съобщи investor.bg.

„Изслушахме малки фирми, за да разберем как е най-добре да им помогнем. Чухме силно и ясно, че финансовата подкрепа може да им позволи да продължат да работят и да плащат на хората, които не могат да отидат на работа“, посочва Сандбърг, допълвайки, че Facebook ще улесни малките бизнеси да получават обучения и подкрепа от нейните екипи.

По думите на социалната мрежа подкрепените фирми ще могат да ползват парите за плащане на наеми, за покриване на оперативни разходи и за реклами във Facebook.

Много технологични фирми правят стъпки в помощ на малкия бизнес, който се сблъсква с огромно предизвикателство в момента, тъй като хората по целия свят си остават у дома.

Uber Technologies обяви, че ще премахне цените на доставките за повече от 100 хил. независими ресторанта в Съединените щати и Канада, които работят с Uber Eats.