Нестандартна комплексна игра с кауза се проведе в Mall Plovdiv Plaza. Идеята от зародиш е била подготвяна повече от месец и половина, докато стигне до едно истинско 30-часово предизвикателство не само за участниците в нея, но и за целия екип, стоящ зад проекта.

По-любопитно е обаче, че играта „Escape the Mall“ всъщност ще излезе с краен продукт предаване, което представя всичко случило се под вълнуваща форма.

„Този път направо надминахме себе си. Идеята ни беше да направим колаборация със Скандоу и „DA Studios“. В проекта участват много популярни личности от сферата на шоу бизнеса и продуценти, известни с точно такъв тип предавания, излъчвани в ефира на водещи телевизии. Заедно направихме първото по рода си Ескейп предизвикателство, поместено в търговски център“, заяви пред TrafficNews мениджърът на търговския център Александрина Янева.

Тя открехна само малка част от това, което зрителите ще могат да видят в предаването, подготвено да излезе пред декември. Още от самото начало проектът им се е радвал на голям интерес, а желание за участие в играта са заявили над 400 души. През голямата цедка са преминали само 12 участници:

Наградата бе на стойност от 3000 лева. Много се радвам, че мога да разкрия една малка подробност, която показва, че нищо не е случайно. Предизвикателството бе спечелено от състезател, който наистина се нуждае от тази сума пари, която ще подпомогне негов близък“, заяви още Александрина Янева.

Игрите са продължили над 30 часа, което никак не е било лесно за самия екип с оглед техническата подготовка на терена. Снимките са се случвали на живо, като предизвикателството дори е следвало модела на реалити формат, споделят още организаторите.

Състезателите бяха наистина много нахъсани, мотивирани и подготвени за това, което им поднесе играта. Хвърляха се с готовност, което направи крайния резултат много иновативен. Всичко това обаче беше любопитно за посетителите на Plovdiv Plaza, тъй като се реализираше пред очите им“, коментира мениджърът на търговския център.

Ще кажа само че тук заложихме на силови задачи, такива за логика и комбинативен ум, комплексни компетентности и умения. Беше нещо много масивно, като само екипът беше съставен от над 60 души“, сподели Янева, която напомни, че всичко това се е случило при спазване на всички наложени противоепидемични мерки.  

Продуцентите и Mall Plovdiv Plaza, който стои зад проекта обаче, решава да спре с подробностите, за да запазят интереса на зрителите.

Можете да видите Backstage снимки тук: