Две мексикански пивоварни, включително производителите на бирата „Корона“, заявиха, че намаляват производството заради извънредните мерки на мексиканското правителство във връзка с пандемията от COVID-19, предава Агенция "Фокус", позовавайки се на AFP.

"Групо Модело“, чиито марки включват „Пацифико“ и „Модело“, както и „Корона“, заяви, че мярката е в съответствие с нареждането на правителството на Мексико да спре всички несъществени дейности до 30 април, за да забави разпространението на коронавируса.

"Ние сме в процес на намаляване на производството в нашите заводи до възможния минимум", се казва в съобщение на компанията в четвъртък, като добавя, че процесът ще приключи през следващите дни. Холандско-мексиканската пивоварна „Хайнекен Куатемок Моктезума“, която произвежда марките „Текате“ и „Дос Екуис“ , също съобщи, че "изпълнява план за намаляване на нашите операции ... запазване на грижата за околната среда и с единствената цел да се избегнат необратими ефекти, които би могло да направят невъзможно да се активира отново нашата икономическа дейност. "

Правителството на Мексико заяви, че само ключови сектори като агробизнеса ще могат да продължат да функционират при сегашните ограничения.