Частен съдебен изпълнител продава мистериозен имот в Бургас за внушителните 58 235 794 лева. Става въпрос за огромна почивна база, която се простира върху цели 69 декара край морския град. В него са построени 6 сгради. Офертите за търга ще се приемат до 12 август тази година.

Имотът се намира  в землището на квартал "Крайморие" в местността "Отманли". Районът около Лесопарк Росенец в момента е в полезрението на инвеститорите, което предполага, че продажбата ще се осъществи бързо.

Фирмата собственик на имота е "Атиа Резорт" ЕАД. Върху имота има възбрана в полза на Община Бургас и договорни ипотеки от 2012 г. На мястото на имота навремето се е намирала хижа "Електрон".

Справка в Търговския регистър показва, че фирмата длъжник е регистрирана в София и е собственост на испанското дружество "Атиа Спейн" ООД. В Съвета на директорите са Фернандо Агуд Бласко, Хавиер Карлос Фернандо Валс и Карлос Мартин Алапонт Кодонер. Тримата поотделно имат участия и в други фирми в България.

Първата сграда е със застроена площ от 446 кв. м. и два етажа. Втората е със застроена площ от 452 кв. м. и три етажа. Третата е с площ от 526 кв. м. и три етажа. И трите са с предназначение за курортна, туристическа сграда като последната дори не е довършена. Четвъртата е предназначена за обществено хранене и е с площ от 904 кв. м., но е в лошо експлотационно състояние и е изоставена. Петата е с предназначение друг вид сграда и е с площ от едва 4 кв. м. (трафопост). Шестата е със същия статут и също е много малка - едва 26 кв. м. 

Към имота има добра транспортна достъпност чрез асфалтов път. Парцелът е с неправилна многоъгълна форма и два входа/изхода за МПС. 

Сградите са изоставени, изглеждат в окаяно състояние и не се стопанисват. От снимките се вижда, че дори цветята в саксиите са все още там, но растенията са мъртви. Прозорците и останалите мебели са изпочупени.