„Всяка седмица по пътищата ни загиват млади хора. Висока скорост, адреналин, алкохол, наркотици. За секунди си отиват прекрасни деца, а тук остават почернените им родители, които обвиняват първо себе си, после държавата за поредната трагедия. Не може само да говорим за проблема. Трябва да потърсим и неговото решение“, казва бизнесменът и бивш автомобилен състезател Георги Стефанов, известен като Жоро Визиото. Затова той и още няколко пловдивчани „с бензин в кръвта“ са решили да кажат „Стоп“ на уличните гонки по един малко по-различен начин. 

Те ще заснемат кратък филм, който ще покаже колко смъртоносна може да бъде  комбинацията скорост – адреналин. Сценарият е с класическите елементи на холивудски екшън - тунинговани коли, тунинговани жени, любов и фатален край. Красива пловдивчанка излиза на клуб с приятелки и става обект на ухажване от страна на напорист баровец. Звъни за помощ на приятеля си, той пристига и разбира  се следва хубав уличен бой. В скандала се намесва дилър на улични гонки и им предлага да решат спора си по „по-модерен начин“ – да се състезават с колите си. Двамата залагат джобните пари и автомобилите си  и състезанието започва.

За съжаление обаче победител няма. Защо – ще разберем, когато филмът е готов. Очаква се монтажът да приключи до края на месеца и той ще може да бъде видян в Tрафик TB, който е медиен партньор на каузата.

Лентата е със заглавие „Един живот“ и е по идея на ротарианецът Петко Воденичаров. С организацията на снимките се е ангажирал Жоро Визиото, който е и режисьор. В ролята на нахалния баровец ще видим пловдивския пилот Костадин Щерев - Шпльоки, арх. Божидар Карапанов  ще играе „приятелят“ на фаталната жена, Теодора Христова – Тери. Ивайло Янаджиев е дилърът, който вкарва двамата съперници в играта. 

Щерев се състезава със собственото си Субару Импреза, а архитектът е с тунинговано БМВ. Снимките започнаха снощи пред „W Garden“, където бе разположен внушителен автопарк, включително и болидът, с който се състезава Владимир Арабаджиев.

„Правим всичко това, за да покажем на младите хора, че улиците не са писти, а животът им може да се преобърне за секунда. Да им кажем: Имате само един живот! Пазете го!“, обобщава Стефанов.

Едни от най-бързите коли в Пловдив ще участват във филма 

Добринка Бандова върти гуми на порше пред клуба 

Субарото на Коце Щерев спокойно може да участва и в холивудска продукция

Теодора Христова - Тери е фаталната блондинка

Жоро Визиото е продуцент и режисьор на филма

Арх. Божидар Карапанов играе другата главна роля

Снимки: Мария Стефанова 

Очаквайте подробности!

TrafficNews.bg