И тази година на най-бляскавото и стилно модно събитие дизайнерите ще покажат своите творчески идеи за настъпващия пролетно-летен сезон 2018. 

Истински празник на модата и красотата с уникален декор на сцената очаква всички,които обичат висшата мода и изкуство. Водещи на модния форум ще бъдат прекрасните Тео и Боряна Баташова. 

Кристали, огледала и бели калии са част от концепцията за декора на залата специално изработен от хотел Маринела и Events Decor Diamanti. 



Красивите момичета на Visages Model Group и Inter Models ще дефилират по подиума в зала ЕФЕ с най-новите модни колекции.

Евгения Живкова откри първата вечер на Sofia Fashion Weeк. Тя показа 12 модела от колекцията си Пролет/Лято 2018. И този сезон дизайнерката заложи на елегантно излъчване и изчистен силует. В дрехите отсъстваха дълбоки деколтета и прекалено къси поли. В тоалетите на Живкова се забелязваше класическата комбинация между черно и бяло .

 

Това обаче не означава, че липсваха свежите пролетни цветове като синьо и розово . Освен това в някои от тоалетите се присъстваха леки флорални елементи. Живкова предпочете широките панталони . Освен нея модни колекции в първата вечер на Sofia Fashion Week показаха още 11 български дизайнери .

 

Златка Димитрова дефилира на подиума , показвайки че е възвърнала фигурата си след раждането . Тита също влезе в ролята на модел. Двете дефилираха в ревюто на 29 Desires, пише 24 часа

На сцената се качи и 100 Кила , който изпя "100 гайди" и "Няма такава жена". Павел и Венци Венц пък изпълниха новото си парче "Фейк профил". Гери-Никол също грабна микрофонамикрофона и изпя песента "Готина и луда". Певицата дори туъркваше на сцената. Веси Бонева пък представи песента Supermodel, с която и откри модната вечер в зала EFE на хотел "Маринела".

Евгения Борисова представи ексклузивна haute couture колекция, предназначена специално за арабския свят. Cesare Paciotti се завръща на модната сцена, а много нови марки ще направят дебюта си, като част от престижния форум. 

Винаги интересни и вдъхновяващи, дизайнерите Христо Чучев и Стоян Радичев ще представят новите си колеции през втората вечер, като Berna Moda, Be Queen Fashion House, Princess Fashion Studio, Banderol Fashion House, Aggressor се присъединяват, за да създадат истинска модна приказка. 

Третата вечер е посветена на гост дизайнери, като Carducci, All U Re, Nina Naustdal, Lilian Edwards, Bapa, Narcos, Inside Us и др., които ще направят вечерта ви специална и незабравима. 

Последната вечер на Sofia Fashion Week е запазена за ексклузивното и атрактивно мултимедийно коафьорско шоу на Christiam of Roma, с което ще завърши седмицата на модата в София.