Сузанита... остана на заден план. Измести я един млад български поет, който само за седмица завоюва над 1 милион гледания с новия си музикален проект.

Константин Трендафилов е известен сред младата аудитория с емоционална лирика, а една от най-споделяните фрази от него е "За кого се сещаш, когато се сещаш за някого", както е озаглавена и едноименната му книга с поезия.

Преди по-малко от седмица обаче младият българин излиза с ново поетично откровение, този път придружено с аранжимент и провокативен клип. 26-годишният творец е неразпознаваем в новото си изпълнителско амплоа, а лайтмотивът и заглавието на песента, която ни представя, е "Защото снощи правих кекс".

Изборът показва добре овладени стилистични форми и използването на необятните възможности на паронимите /думи, близки по звучене, но различни по смисъл/. Така препратката между кекса и плътските удоволствие е елегантно представена, но пък във видеото няма и следа от такива евфемизми. 

Превъплъщението от "За кого се сещаш, когато се сещаш за някого" до "Защото снощи правих кекс" е изминато разстояние от земята до небето или обратно, но така или иначе очевидно и двете концепции са изключително печеливши за 26-годишния поет, а понастоящем и изпълнител.

Константин Трендафилов е един от идолите на новото поколение, изключително известен е сред тийн общността, а поведението му често е използвано за образец от младежите. Участието му в "Черешката на тортата" успя да му спечели още по-голяма фен аудитория, а форматът го срещна и с Дара, в чието видео към новия й сингъл "Недей", писателят дебютира като сценарист.

Няма да ви преразказваме новия хит, чукнал рекордни гледания в социалната мрежа за видео споделяне Youtube, а директно ще ви го представим: 

Можете да изразите своето мнение за творчеството на Константин като коментар под публикацията!