Май месец дойде, а с него и абитуриентските балове… Повечето хора пазят мили спомени, свързани със завършването си, а за други трепетът тепърва предстои. Нетърпеливите зрелостници са избрали вече тоалетите си, запазили са часове при фризьори и гримьори и вече очакват да дойде Балът! Вечерта, която се съпътства от шумно броене, много блясък и, разбира се… алкохол.

От ТNS.bg направихме поредица, в която ви запознахме с новите модни тенденции при грима, спецификата на фотографията и съветите на дерматолога. Остана и последният щрих от перфектната визия - прическата! Потърсихме една от най-утвърдените фризьорки в Пловдив Сурпик Нишанян - Сузи, която да даде последни съвети и напътствия  на абитуриентите, както и да ни разкрие какви са модните тенденции при фризурите през пролет-лято 2016.

Сурпик Нишанян - Сузи

Сузи работи като фризьорка от 22 години, дипломира се през 1994 г. в Техникума по облекло в Пловдив със специалност „Фризьорство”. Специализира фризьорство в Технически център Wella в Дармщат, Германия. Печелила е и десетки награди в международни конкурси. През 2001 година печели Гран При на мъжка прическа в София. Участие взима и в Европейско първенство по фризьорство в Атина през  2003 година със салонно подстригване, с булчинска прическа се явява на Световно първенство по фризьорство в Москва, Русия, през 2006 година, участва също и в Световното в Чикаго, Париж и Берлин.

Конската опашка - хит през сезон пролет/лято 2016

Тази година на заден план остават разпилените и буйни коси, тъй като на мода са небрежно прибраните и оформени в тилната част коси. Хит сред абитуриентките ще бъдат конските опашки. От практична ежедневна прическа, високо вдигнатата коса се превръща и в елегантна прическа за специален повод. Прибраната коса се съчетава прекрасно с издължена  очна линия, което ще бъде задължителен елемент при грима и тази година, както и подчертани скули и по-ярко червило.

Класика - Френски кок!

На второ място сред най-актуалните прически поставяме изчистения френски кок. Класика, която измества екстеншъните и натруфените прически. Това се случва, тъй като в модните тенденции при дрехите са навлезли много дантели и тюлове, което налага и една по-нежна визия като тази на София Лорен, Моника Белучи и Мерилин Монро.

Ако трябва да обобщим с две думи, най-разпространените стилове тази година са „vintagе” и „casual”. Така че, мили абитуриентки, бъдете натурални и изчистени… това е на мода тази година.

Фризьорите ще обърнат и специално внимание на плитките тази година, както и на ретро вълните и частично прибраните и оформени коси.

Предайте релеф на прическата!

„Нека не забравяме, че за да получим добра прическа, трябва да разполагаме с добра подстрижка и модерно оцветяване. Тази година големите компании на световното в Берлин представиха тенденции пролет /лято 2016 - няколко основни оттенъка бронз, полирана платина, сурова руда, мек велур, богато червено, разтопено сияние, създадени в едно общо огледало”, коментира Сузи.

Проблясъци в косата!

Важен елемент в прическата тази година са проблясъците, или казано по друг начин: релефът. Масовата мода е боядисване на косата с няколко цвята по дължината на косата - омбре и балеаж /свободна техника/.

За да може прическата да е в синхрон с тоалета, трябва да се помисли и за аксесоарите по нея, като камъни, фиби, ленти за коса, корони и цветя.

Eто и една мъжка прическа:

Гримьорката Красимира Петкова за новите модни тенденции, гафове и абитуриентските балове СНИМКИ

ТNS.bg