Трима топ готвачи си дават среща в един от най-популярните ресторанти в Пловдив - "Сол и Пипер", тази седмица. В събота под тепетата пристигат капитанът на Националния кулинарен отбор Милен Панев, Владимир Тодоров - носител на титлата Готвач на България за 2016 г., и най- успелият български сладкар Юри Балталийски. 

Владимир Тодоров е работил в Холандия, Белгия и САЩ,  като  в Белгия е бил шеф готвач в ресторант с 2 звезди "Мишлен". През 2015 година печели златен медал от състезанито “ACF Culinary Competition Baltimore Chapter”, организирано от Американската кулинарна федерация, а през 2016 става Готвач на България. 

"Разликата между добрата и лошата храна е  дребният детайл и качественият продукт". Това са думи на новатора Милен Панев, който познава добре както класическата, така и модерната кухня. Мастър шефът има много награди от наши и международни състезания, като от тази година води българския кулинарен отбор. 

Новата кулинарна звезда Юри Балталийски е жури в "Bake Off: Най-сладкото състезание" на Нова. Изкусният майстор е с над 20-годишен опит в сладкарството и златен медалист в редица престижни международни кулинарни състезания. 

"Искаме да подарим една незабравима кулинарна вечер на пловдивчаните, които истински ценят добрата храна и ще се насладят истински на произведенията на майстор -готвачите" коментира за TrafficNews.bg шеф Боруков. 

Той показа и менюто, по което ще работят гост- готвачите:  

1. Бонбон от сирене с филм от малини,сервиран върху козунак с лешниково масло

2.Салата от крем Фреш,орехови ядки,годжи бери и маринован в чай от липа ябълка"Фиджи"„

3.Сьомга стил Гравлакс с кремю от червено цвекло и цвят от лайка

4. Ниско температурно готвено телешко с конфитиран чесън, фрита от картофи и тиквичкис френски зелен боб,сервиран със сос "Еспаньол".

5. Горчива шоколадова сфера,напълнена с Ganache Mont'ee на Al Vanille заобиколена с захаросани кестени,гъба от кисело мляко и бадемов Паркин, пулверизира на с Амарето ди сароно ,полята с горещ шоколадов сос

И всичко това съчетано и сервирано с подходящи вина


 

Началото на гурме вечерята е 20 часа. 

TrafficNews.bg